Chantal is als beeldend kunstenaar gevestigd in haar atelier in Zwolle. Deze plek barst van de creativiteit en dient tevens als expositieplek voor haar kunstwerken. Haar beelden worden gekenmerkt door vele kleuren, ruwe materialen, natuurlijke en technische invloeden. Naast al deze elementen staat het hergebruiken van materialen centraal in haar werk. Door jaren ervaring kent Chantal het creatieve proces en de ontwikkeling van de creativiteit van binnenuit en past dit dagelijks toe.
Naast beeldend kunstenaar, is Chantal al acht jaar werkzaam als vakdocent binnen de kunsteducatie. Ze biedt uiteenlopende workshops en schoolprojecten aan voor zowel het primair als voortgezet onderwijs. De bijna kinderlijke speelsheid die het werk van Chantal heeft, wordt veelal samengevoegd met de workshops die ze verzorgt. Het geeft de workshops een unieke en eigenzinnige uitstraling. De speelse link tussen haar eigen kunstenaarschap en haar workshops, wilt Chantal graag overbrengen op de leerlingen. Daarom tovert ze de workshopruimte om tot een ware werkplaats of haalt ze omgeving naar binnen. Gedurende dit proces geeft Chantal de leerlingen de ruimte om op een beeldende manier uitdrukking te geven aan hun gedachten en ideeën.
Chantal heeft onder andere gewerkt voor De Fundatie, Tetem, KIDD, SCALA en vele andere cultuurcentra. Als docent leerde zij binnen deze organisaties te spelen met kinderen, experimenteren in materialen en technieken. Door deze opgedane ervaringen heeft Chantal een natuurlijke manier van lesgeven ontwikkeld. Dit gaat gepaard met het makkelijk kunnen inspelen op situaties en het maken van verrassende keuzes. Het stimuleren en ontwikkelen van de beeldende expressie zijn, samen met kunnen verbinden en creëren, zeer belangrijke uitgangspunten binnen Chantal haar workshops. Zoals ze het zelf verwoord, het balanceren tussen fictie en feiten.
Chantal de Wolde is als kunstenaar/vakdocent al jaren actief binnen de cultuureducatie. Ze biedt uiteenlopende workshops, maatwerk- en schoolprojecten aan voor zowel voortgezet als primair onderwijs.
Chantal verzorgt beeldende workshops op maat voor het primair onderwijs om kinderen op een uitnodigende, open en speelse manier in aanraking te laten komen met beeldende kunst. Kinderen ontdekken middels de workshops, waar hun creatieve talenten liggen.
De kunstenaar Chantal zet in op een nauwe samenwerking met de leerkrachten. Waarin zij samenwerkt met de leerkracht, aan een inspirerende workshop op maat. Chantal weet de vraag van een school om te zetten naar onderwijsprojecten die aansluiten bij verschillende thema’s die binnen een school leven.
Het stimuleren en ontwikkelen van fantasie en beeldende expressie zijn samen met de aspecten verbinden en creëren (bouwen), zeer belangrijke uitgangspunten binnen haar workshops. Chantal staat naast het ontwerpen van leuke workshops, ook voor creativiteitsontwikkeling bij de leerling. De kunstzinnige workshops zijn dan ook meer dan alleen een leuke afwisseling.
Chantal verzorgt workshops om kinderen op een ontdekkende wijze kennis te laten maken met beeldende kunst. Chantal weet haar beeldende workshops vaak te verweven met andere vakken, als aardrijkskunde, geschiedenis en natuureducatie. Uiteraard blijft de school binnen dit proces de leidende partij, waarin Chantal de visie van school volgt.
Chantal biedt workshops aan op maat, bijvoorbeeld een eenmalige les of een korte lessenreeks, voor diverse leeftijdsgroepen. De workshops kunnen een mooi startpunt vormen om een project in te luiden of als onderdeel van een themaweek. Binnen deze pagina vindt u verschillende voorbeelden van workshops op maat.
Schoolbrede projecten zijn uitstekend te gebruiken voor jubileums, openingen en themaweken zoals de Kinderboekenweek. Bij deze projecten staat samenwerken centraal, de hele school werkt uiteindelijk toe naar een gezamenlijk doel, van groep 1 t/m 8. Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden van schoolbrede kunstprojecten.