De Kunstmachine

Project op maat

Het rammelt, raspt, tikt en schaaft. Die enorme machine in de kantine. Als je wilt mag je ook wel even draaien? Die motor daar heb ik gemaakt! Draai maar aan de trapper en kijk wat er allemaal gebeurt.

Bij dit project werken we aan een grote kinetische installatie voor in de school. De basis van de machine, bestaande uit een frame en wielen, wordt meegenomen naar de school. De leerlingen gaan met verschillende materialen aan de slag om er hun eigen machine van te maken. De verschillende materialen zorgen ervoor dat elke groep op hun eigen niveau kan werken.

Samenwerking speelt een grote rol bij deze workshop. Omdat alle deelnemende leerlingen aan hetzelfde werk bouwen is het noodzakelijk om te blijven communiceren. Waar is de ander mee bezig? Hoe kan ik daaraan toevoegen? Kan ik helpen met iets ophangen? Dit hele proces zorgt uiteindelijk voor een grote bewegende machine waar veel verschillende leerlingen aan hebben bijgedragen.

De installatie blijft langere tijd op de school staan. Niet alleen als presentatie van het project, maar ook om er af en toe aan te mogen draaien en de machine in werking te zien.

Groep: 3 t/m 6

Thema: Kunstmachine, techniek, Tinguely, kinetisch, gezamenlijk kunstwerk

Duur: 1 dag / 60 min per les / 4 groepen

Categorie
projecten