De Scheepswerf

Workshop op maat

Dit project is ontstaan na het samenvoegen van 2 scholen onder een nieuwe naam. Voor dit project hebben 2 groep 4 klassen, voorheen van verschillende scholen, samengewerkt om een groot kunstwerk op de vloer te maken met als thema ‘Water’. De leerlingen hebben zelf materialen verzameld, waaronder plastic bekers en verpakkingsmateriaal om het uiteindelijke kunstwerk mee te maken. Met deze restmaterialen gaan de kinderen diverse voertuigen en gebouwen maken, niet alleen voor op het land, maar ook voor in het water.

Tijdens de eerste les gingen de leerlingen al hun ideeën op papier zetten. Er kunnen natuurlijk niet alleen maar boten worden gemaakt. Waar zouden deze dan moeten aanmeren? Overleggen en ideeën delen met elkaar was dus erg belangrijk. In de tweede les gingen ze bezig met het uitwerken van hun idee. Als resultaat werden kleurrijke havens, snelle speedboten en torenhoge huizen gemaakt van het verzamelde materiaal.

Op het eind werden alle havens, schepen en huizen van beide klassen verzameld en geplaatst op de al uitgetekende plattegrond op de vloer. Toen alles op de juiste plek stond, werd het kunstwerk gepresenteerd tijdens de opening van de school.

Groep: 4 t/m 8

Thema: Scheepswerf, boten, watervoertuigen, , gezamenlijk kunstwerk

Duur: 2 dagen / 90 min + 150 min per les / 2 groepen

Categorie
workshops